0496 / 97 25 45 info@trouwfeestdj.be
5 tips voor een low-budget trouwfeest
Wil je graag de grote stap zetten en in het huwelijksbootje stappen? Maar ben je bang voor de hoge kosten van een mooi trouwfeest? Geen nood, trouwen hoeft niet per se duur te zijn.
Met deze 5 tips bespaar je op je budget en krijg je toch een fantastisch feest. 

1. Durf kiezen

Wat vind jij echt belangrijk? Moet je trouwfeest echt in mei vallen of is november ook oké? Trouwen in het laagseizoen is immers een stuk goedkoper. En bovendien unieker! Is die speciale limousine of oldtimer bus echt een must? Of ben je ook tevreden met de auto’s van vrienden en familieleden? Ga je voor de showtaart in 5 verdiepingen of verkies je de ambiance van een live band? Denk na over wat jij je wil herinneren van je trouwfeest en waar je prioriteit aan wil geven. You can’t have it all! Dus maak keuzes en bezuinig op die zaken waar je minder belang aan hecht.

 

2. Houd het intiem

Beperk je gastenlijst. We weten het: dit is bij uitstek de moeilijkste keuze die je moet maken. Maar wel een waar je het meeste geld mee bespaart. Houd in het achterhoofd dat als je honderden mensen vraagt, je ze toch niet allemaal aandacht kan schenken. Dus wat heb je daar dan aan?

 

3. Wees creatief met locatie en catering

Een mooie zaal met topcatering neemt de grootste hap uit je trouwbudget. Moet het dan per definitie in dergelijke feestzaal? Of kan je creatiever gaan? Heb je een grote tuin? Of is er in de familie, bij vrienden of in de buurt een leuk stuk grond  of ruimte beschikbaar? Organiseer je feest dan daar. Een 5-gangen diner is ook geen echte must. Heb je in familie- of kennissenkring iemand die goed kan koken? Vraag of die persoon je catering wil verzorgen. Ga voor een toffe barbecue of een mooi buffet. Ook dat is heerlijk smullen.

 

4. Personal touch

Als je een beetje creatief en handig bent, kan je nog veel meer bezuinigen. Verzorg bijvoorbeeld zelf je decoratie. Ingewikkeld hoeft dat niet te zijn. Met wat bloemen en enkele leuke tips kom je al een heel stuk verder. Ook op de kapper kan je besparen: doe je haar zelf. Oefen op voorhand je kapsel in zodat je op de grote dag in enkele stappen klaar bent. Die zaken zelf doen, maakt het ook veel persoonlijker dan alles gewoon bestellen of kopen. Je gasten zullen dat extra waarderen.

 

5. Kleur buiten de lijntjes

De standaard huwelijksdag begint ’s morgens vroeg en duurt tot ’s avonds laat. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Durf die klassieke indeling te doorbreken. Nodig bijvoorbeeld je gasten uit rond 19 u. Geef dan je ja-woord en je feest kan in gang schieten!

 

10-12-2013

Rate this post