0496 / 97 25 45 info@trouwfeestdj.be
Bekijk de trouwjurken van beroemdheden zoals Kate Moss.

Kate Moss op haar trouwdag (© Reuters)

 

Het Londense Victoria and Albert Museum opent op maandag 5 mei een trouwjurkenexpo, waarin de meest romantische, glamoureuze en extravagante jurken van 1775 tot 2014 de revue passeren. Ook de jurken van Gwen Stefani, Kate Moss en Dita Von Teese zullen er te bewonderen zijn.

‘Wedding Dresses 1775-2014’ toont aan de hand van meer dan tachtig wonderlijke jurken de evolutie en de geschiedenis van de witte trouwjurk. De trouwjurken zullen er chronologisch te bekijken zijn, zodat iedereen de evolutie mooi kan waarnemen. Van de historische kostuumjurken uit de jaren 1800 over de praktische jurken ten tijde van de wereldoorlogen tot de glamoureuze exemplaren van bekende celebs.

Modeontwerpers die van trouwjurken hun handelsmerk maakten, komen er aan bod. Denk dan maar aan namen als Vera Wang, Vivienne Westwood, Christian Lacroix, John Galliano en Charles James. De indrukwekkende collectie van het V&A Museum bevat heel wat trouwjurken, maar dit assortiment werd nog aangevuld met jurken van enkele bekende sterren.

Dita Von Teese gaf haar trouwjurk in leen, de paarse jurk die ze droeg bij haar huwelijk met Marilyn Manson. Ook de trouwjurken van Gwen Stefani en Kate Moss zullen er van dichtbij te bewonderen zijn. (AB)

Rate this post