0496 / 97 25 45 info@trouwfeestdj.be
De 'Brug van de Liefde' in de Mechelse Kruidtuin.

De ‘Brug van de Liefde’ in de Mechelse Kruidtuin.

Zo’n tien jaar was de historische boogbrug in de Mechelse Kruidtuin afgesloten. Maar vanaf vandaag is de ‘brug van de liefde’ na een grondige restauratie weer open. De komende jaren wordt nog fors geïnvesteerd in het stadspark, ongeveer drie miljoen euro.

Vijf maanden is er gewerkt aan de restauratie van de boogbrug over de gracht. Dat heeft 133.000 euro gekost. “De planken hebben wij laten vervangen door FSC-gelabeld hout, wat ons garandeert dat het afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Ook het metselwerk werd hersteld en kreeg een anti-graffitilaag”, zegt schepen van Groen- en Natuurontwikkeling Marina De Bie (Groen).

De boogbrug is trouwens niet zomaar een bruggetje. Ze dateert uit de 19de eeuw en is een belangrijk beeldbepalend element in ‘den Botanique’. Zo heb je er een mooi zicht op het water in het park. Veel Mechelaars hebben er ook mooie herinneringen aan. “Het is de brug van de romantiek hé mijnheer. Ik ben blij dat ze opgeknapt is. Ze hoort bij het park”, zegt Adelina Heckmans (74). Met een smartphone maakt ze een foto van haar kleinzoon Jeffry Verlinden (17) en zijn vriendinnetje Felinja Wynants (17).

Ze zullen zeker niet de enigen zijn die op dit plekje worden vereeuwigd. “De uitbater van de foyer van ’t arsenaal hoopte dat ze op tijd klaar zou zijn, want zaterdag heeft hij een trouwfeest”, weet De Bie. Een goede reden om de brug haar oude glorie weer te geven. Inclusief de hartjesvormen. “Al gebeurde dat destijds niet overal juist. Die foutjes hebben wij bij de restauratie bewust zo gelaten”, zegt de schepen nog.

SVH

Foto Patrick Hattori

 


Rate this post