0496 / 97 25 45 info@trouwfeestdj.be
Poppy Delevingne koos voor twee trouwjurken. Links: Chanel, rechts: Pucci.

Poppy Delevingne koos voor twee trouwjurken. Links: Chanel, rechts: Pucci.

 

Nieuwe trend: 2 trouwjurken op trouwfeest

Het lijkt erop dat er een nieuwe trend is ontstaan in de wereld van de trouwers: zo draagt een hippe bruid niet langer een, maar wel twee jurken op haar grote dag.

De zoektocht naar de ideale trouwjurk is vaak geen sinecure, zo is kiezen vaak verliezen. Maar daar heeft de nieuwe generatie bruiden een gepaste oplossing op gevonden: zo kies je niet één, maar twee jurken voor je trouwdag. Zo kan je stralen in een jurk voor overdag en draag je de tweede jurk voor het avondfeest.

Sterren hebben de trend gestart

Sinds enkele maanden is het uitkiezen van twee jurken voor de trouwdag een echte trend. Uiteraard zijn het de sterren die deze trend op gang hebben gezet. Zo droeg Kim Kardashian twee duizelingwekkende jurken voor haar huwelijk met Kanye West, een volumineuze trouwjurk van Givenchy en een mini-jurkje van Balmain, koos ook Poppy Delevingne voor twee jurken (een van Chanel en de tweede, een meer Oosters-geïnspireerde jurk van Pucci) en recentelijk gaf ook Keira Knightley toe dat ze twee jurken had op haar trouwdag: van Chanel en van Valentino Couture. En ook Kate Middleton ruilde haar wereldberoemde jurk van Alexander McQueen in voor een meer comfortabel exemplaar voor de avondactiviteiten op haar trouwdag.

We voelden het aan onze kleine teen dat in dit fenomeen een trend vervat zat. En nu heeft het idee van twee trouwjurken ook ‘de gewone’ vrouw weten te overtuigen. Nochtans is het concept van twee trouwjurken niet helemaal nieuw.

Twee trouwjurken is geen nieuw concept

Toch is het kiezen voor twee jurken niet geheel nieuw, zo schrijft de Britse Telegraph. Zo heb je een jurk voor de officiële activiteiten overdag, de klassieke witte bruidsjurk. Maar voor het avondfeest en minder officiële activiteiten mag het er allemaal wat losser aan toe gaan. Zo gaat de bruid zich meer ontspannen en is het een minder volumineuze jurk waarvoor ze kiezen. Een jurk om plezier in te maken, waar het praktische element primeert, en een jurk voor het officiële gedeelte. Op deze manier geeft de bruid ook aan dat de dag in twee delen opgesplitst is: officieel en fun. (LVR)

 

Tip: probeer alvast uit of je vlot kunt dansen met jouw trouwkleed. En zorg voor gemakkelijke schoenen tijdens het dansfeest.

 

 

Rate this post