Marjolijn Props uit Dilbeek en Arnout Volckaert uit Lennik genieten momenteel van hun huwelijksreis, maar het scheelde niet veel of ze waren niet getrouwd. Op zaterdag 26 april zouden ze elkaar het jawoord geven in het Lennikse gemeentehuis, om nadien voor de kerk te trouwen. Maar toen het koppel om 10.30 uur in Lennik aankwam, was er geen spoor van burgemeester Irina De Knop (LB). Ze was de afspraak vergeten en was een rondleiding aan het geven in het Vlaams Parlement in Brussel.

‘We dachten even dat het huwelijk niet meer zou kunnen doorgaan’, zeggen Marjolijns ouders Jean-Pierre en Lidwine Props. ‘Als je voor de wet niet trouwt, kan je voor de kerk ook niet trouwen. We stonden te wachten in het gemeentehuis en dachten echt dat we het huwelijk zouden moeten annuleren.’

Maar dat was buiten een personeelslid van de burgerlijke stand gerekend. Zij contacteerde eerste schepen Heidi Elpers (CD&V), maar ook zij was onbeschikbaar. Tweede schepen Johan Limbourg (LB) was niet bereikbaar en derde schepen Yves De Muylder (CD&V) zat in het buitenland. Uiteindelijk werd vierde schepen Filip Van Ginderdeuren (LB) opgetrommeld om snel naar het gemeentehuis te gaan en de trouwdienst in goede banen te leiden.

Tip voor een onbezorgd Huwelijk: zorg dat alles bevestigd wordt en op papier staat: Gemeentehuis, feestzaal, DJ, Fotogrgraaf, … .