0496 / 97 25 45 info@trouwfeestdj.be
Jubileum 80 jaar getrouwd - trouwfoto van 1934

Jubileum 80 jaar getrouwd – trouwfoto van 1934

Eiken Jubileum: 80 jaar getrouwd

Maurice en Helen Kaye, uit Bournemouth in het Verenigd Koninkrijk, ontmoetten elkaar in 1929 als tieners en trouwden in 1934. Verdraagzaamheid noemen zij de reden waarom hun huwelijk tachtig jaar later nog steeds standhoudt.

Het koppel in 2014

Het koppel in 2014

‘Vriendelijkheid, liefde en verdraagzaamheid is het geheim van ons huwelijk. Je moet elkaar verdragen en begrip hebben voor elkaars kleine kantjes, je moeten kunnen vergeven en vergeten’ vertellen de 102-jarige Maurice en 101-jarige Helen aan de BBC. ‘En je moet natuurlijk ook een beetje geluk hebben,’ voegt Helen er nog aan toe.

Maurice en Helen ontmoetten elkaar in 1929, toen ze respectievelijk 17 en 16 jaar oud waren. Helen werkte in de winkel van haar moeder en op een dag kwam de vader van Maurice er samen met zijn zoon zijn waar slijten. Maurice bleef drie uur lang rond de winkel hangen totdat de moeder van Helen aan haar dochter vroeg ‘Wie gaat hem buitengooien, jij of ik?’. De jongelingen waren vier jaar een stel voordat ze mochten trouwen van de bruidegoms moeder, eerst moest zijn oudere zus het huis uit.

Na hun huwelijk in 1934 begon Maurice te werken in de fabriek en de winkels van zijn vader, maar in 1939 ging hij vrijwillig bij het leger als sportleraar. Toen WOII uitbrak, nam Helen de zaken van haar man over, totdat de fabriek in 1944 werd vernield door bombardementen.

Na de oorlog kregen ze vier kinderen. Hun ‘eiken huwelijk’ willen ze eenvoudig vieren, samen met hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

 

Trouwfeest DJ wenst het koppel nog vele gelukkige jaren toe.

 


 

Rate this post