0496 / 97 25 45 info@trouwfeestdj.be

Dansen met trouwschoenen

“Zorg dat je goede dansschoenen hebt”

Een cliché, maar jammer genoeg waar.

Regelmatig zien we bruidjes, maar evengoed bruidegommen, die met pijnlijke voeten rondlopen vanwege hun trouwschoenen.
Veel bruidjes doen tijdens het eten even hun schoenen uit.

 

Dansen

Tijdens het dansfeest doen veel bruidjes comfortabele dansschoenen aan.
Veel vrouwen dansen dan zelfs zonder schoenen aan.
Leuke tip: een mandje met teenslippers: ‘Dancing Shoes!’

 

Gladde vloer

Feestzalen met parket kunnen heel verradelijk zijn!
Als ze hun parketvloer veel boenen, dan kunnen dit echt gevaarlijk gladde oppervlaktes zijn. Regelmatig zien we zelfs al bij de binnenkomst van de gasten dat de vrouwen hierover uitglijden.
Veel gala- of trouwschoenen hebben namelijk een gladde zool. Met ruw schuurpapier kun je zo’n zool ruwer maken.
Of vraag aan je schoenmaker dat hij hier een rubberen zool aan vastplakt?

 

Schoenen inlopen

Je kunt proberen je schoenen op voorhand in te lopen, maar dit kan je schoenen beschadigen!
Zelfs al ben je voorzichtig, sommige schoenen gaan kreuken vertonen, waardoor zelfs hier en daar verf kan afbladderen. Misschien waren dit goedkope schoenen, maar dit valt wel degelijk voor.

 

Schoenen uitrekken / oprekken

Met aardappelen

Schil een grote aardappel en plaats deze aardappel een of twee nachten in je schoenen. Zorg er voor dat deze een beetje bol staan en dat de aardappel dus groot genoeg is. Naast de handige toepassing van de aardappel voor het groter maken van schoenen blijkt de aardappel ook een hele goede geurvreter te zijn, dus ook alle onprettige geurtjes worden uit de schoen verwijderd.

Met natte kranten

Je kan je schoenen ook van vorm veranderen door er natte kranten in te stoppen. Zorg er voor dat je er niet te veel kranten in stopt, want dan kunnen zij mogelijk gaan vervormen. Laat de natte kranten enkele uren in de schoenen zitten en laat hen vervolgens drogen. Na afloop is de kans groot dat de schoenen wijder zijn.

Met een schoenspanner

Een van de beste manieren om zelf je schoenen op te rekken is het gebruiken van een schoenspanner. Schoenspanners worden in alle vormen en maten verkocht en zijn zeer effectief. Het kan enkele dagen duren voor de schoenspanner effect heeft, maar op het moment dat deze zijn werk gedaan heeft is de kans groot dat jij zonder problemen op jouw schoenen kan lopen.

Vul je schoenen met havermout

Het vergroten van jouw schoenen met havermout is een hele oude truck die nog altijd werkt. Havermout zwelt op als het nat wordt en op het moment dat jij havermout in je schoenen doet en dit onder water zet zullen de havermoutkorrels opzetten waardoor de schoen wijder wordt. Geef de havermout ruim de tijd om zijn werk te doen en haal alle havermout na afloop zorgvuldig weg. Na een paar dagen lopen op jouw schoenen zullen zij helemaal aan jouw voeten zijn aangepast.

Bevries je schoenen

Je kunt jouw schoenen ook vergroten door een boterhammenzakje of een ander soort zakje voor ongeveer een derde met water te vullen en deze stevig dicht te knoppen. Er mag geen water lekken. Doe het zakje met water goed in de schoen en leg deze in de vriezer. Het water in het zakje zal gaan bevriezen. Bevroren water neemt meer ruimte in dan vloeibaar water en het zakje zal dus gaan uitzetten in de schoen waardoor deze groter wordt.

Met warmte

Met warmte maak je de stof waar de schoen van gemaakt is soepeler en beter uit te rekken. Verwarm ze met een föhn en beweeg je voeten vervolgens ongeveer een halve minuut flink heen en weer in je schoen. Dit kan heel goed helpen. Je kunt dit proces ook enkele keren herhalen mocht dat nodig zijn.

Door de schoenmaker

Elke schoenmaker is in staat om jouw schoenen op te rekken. De ene schoenmaker heeft hier een apparaat voor dat de schoen verwarmt en de ander doet het handmatig met speciale gereedschappen. De bovenstaande methoden zijn niet op elke schoen toepasbaar en het is dus verstandig om van te voren goed na te denken over de methode die je wil gebruiken. Als je niet zeker weet wat goed is voor jouw schoenen ga dan gewoon naar een professionele schoenmaker. Leren schoenen oprekken, suède schoenen oprekken, laarzen oprekken, bij een schoenmaker is succes gegarandeerd.

 

Aanvragen sinds 1 nov 2017:

2297

 

In 3 stappen de juiste DJ vinden en hen contacteren

Wij zoeken nog ervaren Allround DJ’s!