0496 / 97 25 45 info@trouwfeestdj.be
© thinkstock.

Voor zij die erin geloven, mag het huwelijk dan wel het mooiste bewijs van liefde zijn, tegelijk is het ook een peperdure business. Vooral dat laatste heeft het Amerikaanse huwelijksbedrijf ‘Bridal Brokerage’ goed begrepen. Zij verkopen immers kant-en-klare bruiloften en dit zelfs aan een verlaagd tarief. Hun trucje? Bruiloften verkopen die op de allerlaatste minuut werden afgelast.

“Mensen willen niet alleen een goedkopere bruiloft, ze willen ook graag ontsnappen aan de helse planning vooraf”, legt Jeff Smidt uit, hoofd van de marketingdienst van ‘Bridal Brokerage’. Volgens hem is hun business dan ook ideaal voor zij die goedkoop gesteld willen zijn.Maar ook voor de koppels zelf die ‘last minute’ de hele bruiloft willen afzeggen, doet ‘Bridal Brokerage’ dienst als de redder in nood. Stichtster Lauren Byrne kwam immers op het idee ‘dankzij’ het geannuleerde huwelijk van haar vriendin: “Ze zei me dat ze alles al gekocht had, van haar trouwjurk, vliegticket, tot de hotelkamer. Ze vond het jammer dat ze al het geld kwijt was. Daarom vroeg ze zich af waarom niemand haar bruiloft gewoon kon overkopen.” Terwijl haar vriendin zich vragen stelde, stapelden de ideeën in Laurens hoofd zich op en zo ontstond uiteindelijk ‘Bridal Brokerage’.

Ongelukje
De voornaamste klanten? Ofwel mensen die geen zin (en/of tijd) hebben om alles tot in de puntjes te organiseren ofwel mensen die een beetje op hun geld zitten. Maar ook een onverwachte zwangerschap zet soms wat extra druk om de bruiloft sneller te laten doorgaan.

Rate this post