0496 / 97 25 45 info@trouwfeestdj.be
pastoor geeft 15 jaar garantie op huwelijk

Een Zwitserse pastoor geeft vijftien jaar ‘garantie’ op huwelijken die door hem gesloten zijn. Voorwaarde is wel een jaarlijkse ‘servicebeurt’, meldt het Nederlandse Katholiek Nieuwsblad.

De door pastoor Jaroslaw Duda beloofde garantie krijgt een bruidspaar niet zomaar. Zij nemen de verplichting op zich minstens eenmaal per jaar in de pastorie een vervolggesprek met de geestelijke te voeren. “Ze komen voor een servicebeurt in mijn garage”, noemt de pastoor van Bülach in het kanton Zürich dat.

Het echtpaar wordt zo ‘gedwongen’ tijd te maken voor de onderlinge relatie. “Wij proberen samen helder te maken waar nog potentieel zit, wat er verbeterd kan worden en welke prioriteiten er zijn zodat ze samen het leven van alledag aankunnen”, aldus Duda. Daarbij zijn geen taboes. “Wij spreken natuurlijk ook over seks. Het speelt uiteindelijk een zeer grote rol in het huwelijksleven.”

Het grootste probleem voor gehuwden is vandaag “dat paren gestresst zijn, geen tijd voor elkaar hebben en in de hectiek van alledag niet genoeg met elkaar praten”. Ook gebrek aan waardering trekt een zware wissel, want iedereen wil gezien en erkend worden. Krijgt men dat eenmaal in de gaten, “dan kan dat veel bijdragen tot ontspanning in de relatie”.

De pastoor biedt zijn ‘huwelijkscoaching’ gratis aan en doet dat in zijn vrije tijd. Maar hij geeft toe dat hij aan zijn grens begint te komen, nu hij de 44 paren die hij de afgelopen vijf jaar getrouwd heeft met succes bijstaat. Inmiddels brengt hij een sociaal-pedagoge en een diaken de kunstjes van het vak bij die het van hem over kunnen nemen.

Rate this post