Social media

Patrick Van Sele (57) en Cathy Ruysschaert (47) waren vrijdagvoormiddag het eerste koppel dat bereid was hun huwelijksplechtigheid niet alleen te delen met vrienden, maar ook met de nationale televisiezenders. ‘We vinden het gewoon leuk dat vrienden en familie vanop afstand kunnen meekijken, en zelf zullen we dat filmpje natuurlijk ook wel eens bekijken’ aldus Cathy.

 

Huwelijk personaliseren

Volgens schepen Sofie Bracke stijgt het aantal koppels dat kiest voor een zogenaamd ,praalhuwelijk’ alsmaar. Van de 1.000 koppels die er per jaar in Gent trouwen kiest ongeveer de helft voor een praalhuwelijk. Een ,gewoon huwelijk duurt 10 minuten en is, met uitzondering van de 20 euro voor het trouwboekje, gratis. Een praalhuwelijk kost 260 euro, en daarvoor wordt dan de blauwe loper uitgerold, het baldakijn aan de trappen van het stadhuis opgesteld, is er een ceremoniemeester. Zo’n huwelijksplechtigheid kan op aanvraag van het koppel  ook 10 minuten langer duren, en koppels krijgen dan ook de mogelijkheid om die tien minuten te personaliseren; Er is _ naar eigen keuze _ tijd voor een gedicht of muziek, of wat dan ook.

‘Nu komt daar _ binnen dezelfde prijs _ dus de mogelijkheid bij om het huwelijk door de drie vaste camera’s te laten filmen, rechtstreeks te laten bekijken door diegenen die de koppels zelf kiezen’ aldus schepen Sofie Bracke. ‘Een huwelijk blijft een uniek moment, en de stad Gent wil die mogelijkheid graag aan de trouwkoppeltjes aanbieden.’