0496 / 97 25 45 info@trouwfeestdj.be

© reuters.

Hoewel geen twee huwelijken ooit hetzelfde zijn, blijft de dresscode voor gasten wel overal ongeveer gelijk. Heb je een trouwfeest op de agenda staan? Ontdek hier dan enkele vuistregels om te stralen als gast zonder de bruid te overtreffen.

Eerst en vooral kijk je best altijd grondig naar de uitnodiging. Die geeft namelijk meestal prijs wat de dresscode voor het (avond)feest zal zijn: van casual tot semi-formeel tot afgeborstelde avondkledij.

Dresscode
Onder casual vallen zomerse kleedjes die je ook op avondje stappen zou dragen, net als een rok met een fleurige blouse. Bij semi-formeel ga je best op zoek naar een cocktailjurkje. Is ‘black tie’ de regel, dan kies je beter voor luxe en glamour met een avondjurk.

Wit
Ja, deze vastgeroeste regel gaan we ook vandaag niet aan onze laars lappen. Wit is voorbestemd voor de bruid (en heel misschien voor kleine bloemenmeisjes), maar nooit voor de gasten. Zelfs al is de bruid geen bridezilla en draagt ze een gebroken witte of crèmekleurige jurk, dan nog verban je eender welke tint wit maar beter gewoon.

Comfort
Doe geen testrit met je splinternieuwe schoenen op een trouwfeest want dan zal er van dansen niet veel in huis komen. Laat je voeten weken op voorhand wennen en breng voor de zekerheid wat pleisters mee in je handige, kleine handtas.

Details
Hoewel je outfit best niet over the top is, hoef je niet braaf te zijn met accessoires. Ze doen meer dan je look gewoon dat beetje extra geven. Wie geen budget heeft voor een nieuwe look, kan een bestaande in een handomdraai omtoveren tot iets feestelijks.

Veel succes en vooral veel plezier!


Loop je schoenen goed op voorhand in…
© thinkstock.
Rate this post