0496 / 97 25 45 info@trouwfeestdj.be
Trouwen omwille van dezelfde DNA

Trouwen omwille van dezelfde DNA: de verliefde kriebels zouden wel eens van heel diep kunnen komen.

 

Dat (getrouwde) koppels best heel wat gemeen hebben, is een van de geheimen van een goede relatie. Maar ook ons DNA lijkt wel erg op elkaar afgestemd. Zo stelt een Amerikaans onderzoek dat echtgenoten genetisch meer op elkaar lijken dan twee andere willekeurige personen.

 

Trouwen: soort zoekt soort

De ontdekking is volgens de onderzoekers dan ook heel logisch te verklaren door het gezegde ‘soort zoekt soort’. “We ontmoeten sneller mensen die een gelijkaardig DNA hebben, dat komt omdat onze genen heel veel invloed hebben. Ze bepalen of je potentiële partner je lengte, gewicht, ethnische achtergrond, godsdienst of opleidingsniveau deelt”, zegt dokter Benjamin Domingue.

Toch gaat het niet zover als de gelijkenis in DNA bij broers en zussen. “Zij delen gemiddeld de helft van hun genen, maar er is nog altijd een variatie tussen 40 en 60 procent mogelijk. Bij getrouwde koppels stellen we natuurlijk een groter verschil vast. Maar er mag toch zeker van een gelijkenis en link gesproken worden”, stelt Domingue.

Critici vinden dan weer dat er toch niet te veel waarde aan het onderzoek moet gegeven worden. “Genen spelen maar een erg kleine rol. De kans dat we onze levenspartner ontmoeten wordt vooral bepaald door onze levensomstandigheden zoals het feit dat we studeren of niet”, zegt Neil Risch.

De studie werd uitgevoerd bij 825 getrouwde koppels.

DNA

DNA

 

Rate this post