0496 / 97 25 45 info@trouwfeestdj.be

De kleurrijke lentecollectie van ontwerpster Vera Wang.
© Vera Wang..

Steeds meer jonge bruidjes willen niet langer trouwen in een traditionele witte bruidsjurk. Ze stappen liever in een roze, rode en zelfs blauwe outfit naar het altaar. Dat suggereert een Britse rondvraag.

Een kwart van de jonge dames tussen 18 en 24 jaar zijn niet van plan wit te dragen op hun huwelijksdag. Rood was het populairste alternatief voor een bruidsjurk, gevolgd door roze en blauw. Ook tal van designers van bruidsjurken experimenteren tegenwoordig met kleur. Ontwerpster Vera Wang, dé koningin van de dure bruidsjurken, lanceerde voor dit seizoen een lijn van rode jurken. Stilaan volgen celebs deze kleurrijke trend. Sterren als Jessica Biel en Reese Witherspoon durfden bijvoorbeeld voor roze op hun huwelijksdag te gaan.

Met lichte rozetinten trek je de veilige maar trendy kaart. Toch moet je voorzichtig zijn bij het kiezen van een kleur. Het is niet omdat groen je favoriete kleur is, deze tint je ook flatteert of mooi is voor een opvallende jurk. Vermijd ook de eenvoudige zwarte outfit, dit straalt veel somberheid uit en voor deze gelegenheid mag het wel wat vrolijk zijn. Erg trendy op de catwalk waren ook kleurrijke toetsen als een zwarte ceintuur of felle borduursels.

Gedragsexperte Pam Spurr heeft een verklaring voor deze opvallende trend: “Iedere bruid wil alle aandacht op haar trouwdag, maar vaak zijn het de flamboyante types die opteren voor een kleurrijke outfit. Ze willen opvallen door het onverwachte te doen. Het wijst ook op een creatief persoon die niet snel vergeten wil worden.”

Mode-experte Emma Kniveton is echter niet helemaal overtuigd: “Ik denk niet dat we de witte bruidsjurk helemaal kunnen afschrijven. Op de meeste shows van de Bridal Fashion Week in New York zagen we toch nog veel wit. Maar ik moet wel toegeven dat er meer roze, rood en zwart in de collecties zaten.”

Rate this post